top of page
Αναζήτηση

5 Τρόποι για να αντιμετωπίσετε τους πόνους της περιόδου


Η περίοδος μπορεί να είναι ένας ανεπιθύμητος επισκέπτης κάθε μήνα και μπορεί να ποικίλλει σε συμπτώματα από μία απλή αδιαθεσία ως ένα αβάσταχτο βάρος. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές επιλογές για να αντιμετωπίσουμε τον κοιλιακό πόνο κατά την περίοδο. Παρόλο που θα πρέπει να το συζητήσετε με τον γυναικολόγο σας, όταν η περίοδος σας είναι ανυπόφορη, τα συμπτώματά της επηρεάζουν την δουλειά σας εκείνες τις ημέρες του μήνα ή ο πόνος χειροτερεύει με τον καιρό, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να αντιμετωπίσετε τα περισσότερα από τα συμπτώματα της περιόδου.


5 Βασικοί Τρόποι


1. Χλιαρό μπάνιο


Ένα χλιαρό, ηρεμιστικό μπάνιο είναι συχνά ο αποδοτικότερος τρόπος για να μειώσετε αυτές τις κράμπες.Στην πραγματικότητα, δουλεύει τόσο καλά όσο και τα παυσίπονα. Γεμίστε με νερό την μπανιέρα και βυθιστείτε μέσα σε αυτή μέχρι την μέση σας για τουλάχιστον 10 λεπτά για να νιώσετε καλύτερα. Δεν προτείνεται η χρήση αφρόλουτρου ή άλλων χημικών σε αυτή την περίπτωση.


2. Ζεστές κομπρέσες


Αν δεν σας αρέσει η πρώτη επιλογή, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος να αξιοποιήσετε την θερμότητα προς όφελος σας. Μια ζεστή κομπρέσα, όπως μια ζεστή πετσέτα, ένα θερμαντικό έμπλαστρο ή επίθεμα, ή ακόμη και ένα ζεστό μπουκάλι με νερό, μπορεί να σας προσφέρει ανακούφιση. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να εφαρμόσετε την θερμότητα στο σημείο της κοιλιάς που αισθάνεστε τον περισσότερο πόνο.


3. Άσκηση

Η γυμναστική, όπως το περπάτημα, το κολύμπι και το ποδήλατο, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και προκαλεί την απελευθέρωση των ενδορφινών, ορμονών της καλής διάθεσης που μπορεί να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του πόνου. Η άσκηση έχει καλύτερα αποτελέσματα από άποψης αντιμετώπισης του πόνου, όταν γίνεται τις ημέρες που είστε σε κατάσταση να ασκηθείτε. Ακόμη, ήπιες ασκήσεις γιόγκα, όπως η στάση «γάτα-αγελάδα», «κόμπρα» και «ψάρι» μπορεί να μειώσουν αισθητά τις κοιλιακές κράμπες.


4. Παυσίπονα


Παυσίπονα όπως η ναπροξένη και η ιβουπροφαίνη μπορούν να αντιμετωπίσουν τα επώδυνα συμπτώματα της περιόδου. Μπορείτε να ξεκινήσετε την χρήση παυσίπονων αμέσως μόλις νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα. Αν, όμως, αυτά δεν είναι αρκετά για την ανακούφιση του πόνου, προτείνεται να επισκεφτείτε τον γυναικολόγο σας. Ο γυναικολόγος θα μπορούσε να σας συνταγογραφήσει κάτι δυνατότερο, αν χρειάζεται.


5. Αντισύλληψη


Για να αντιμετωπιστούν τα έντονα συμπτώματα, ο γυναικολόγος σας μπορεί να σας συστήσει την χρήση αντισυλληπτικών. Αυτή η λύση, που υπάρχει διαθέσιμη σε χάπια, δερματικά επιθέματα, ενδομήτρια σπιράλ και άλλα, διακόπτει την ωορρηξία και επομένως ανακουφίζει τα συνοδά επώδυνα συμπτώματα της περιόδου.


Ελεύθερη μετάφραση:

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Μια χαμηλή πυρετική κίνηση μπορεί να επισπεύσει την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης

A Mild Fever May Clear Infection Faster (medscape.com) Ίσως είναι καλύτερα να μην βιαστείτε να πάρετε ένα αντιπυρετικό για μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και να περιμένετε να υφεθεί μόν

Κορίτσια & νέες γυναίκες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο έλλειψης σιδήρου

Σχεδόν το 40% των κοριτσιών και των νέων γυναικών μπορεί να έχουν έλλειψη σιδήρου, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πολλών προβλημάτων υγείας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν

bottom of page