top of page
Αναζήτηση

4 Συχνές Απορίες για τις Ουρολοιμώξεις στην Εγκυμοσύνη

Έγινε ενημέρωση: 14 Δεκ 2020

30 Οκτωβρίου 2020



Το σώμα μας υφίσταται πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κυρίως στη μήτρα το όργανο που κυοφορεί το μωρό. Καθώς η μήτρα μεγαλώνει, μπορεί να προκληθεί δυσκολία στην ούρηση. Δυστυχώς, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Ωστόσο, με τις οδηγίες του γυναικολόγου, είναι δυνατόν να προληφθεί ή να αντιμετωπιστεί γρήγορα μία ουρολοίμωξη και να αποφύγουμε τυχόν επιπλοκές κατά την εγκυμοσύνη.


Οδηγός αντιμετώπισης ουρολοιμώξεων στην εγκυμοσύνη

Πότε πρέπει να ανησυχήσετε;


Μία ουρολοίμωξη μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή καθ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά συχνότερα μεταξύ 6ης και 24ης εβδομάδας. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το ουροποιητικό σύστημα (νεφροί, ουροδόχος κύστη, ουρήθρα) μεταβάλλεται, λόγω των ορμονικών και φυσικών μεταβολών που υφίστανται. Ουσιαστικά, το πρόβλημα που εμφανίζεται είναι η συνεχώς αυξανόμενη δυσκολία αποβολής ούρων, που οδηγεί σε στάση ούρων και αυτό αποτελεί την αιτία της λοίμωξης.

Ποια είναι τα συμπτώματα μιας ουρολοίμωξης;


Τα συχνότερα συμπτώματα είναι η επείγουσα τάση προς ούρηση, η συχνουρία και ένας πόνος χαμηλά στη κοιλιά, στη μέση ή το στομάχι. Τα ούρα γίνονται θολά και μυρίζουν εντονότερα. Καθώς επιμένει η λοίμωξη, μπορεί να δούμε αίμα στα ούρα. Είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί πυρετός με συνοδό σύμπτωμα ένα έντονο πόνο στη μέση, τη ναυτία, τον τρόμο και τον έμετο.

Ποια είναι η θεραπεία μίας ουρολοίμωξης;


Ο γυναικολόγος θα συστήσει κάποιες εξετάσεις ούρων για την διερεύνηση της ουρολοίμωξης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα πρέπει να χορηγηθεί ένα ήπιο, και ασφαλές για το μωρό, αντιβιοτικό για την αντιμετώπισή της. Αν αυτό γίνει νωρίς, δεν θα προκληθούν άλλες επιπλοκές.

Πως μπορούμε να προλάβουμε μία ουρολοίμωξη;


Ξεκινάμε πίνοντας 6 με 8 ποτήρια νερό και ένα με δύο ποτήρια χυμό φρούτων χωρίς ζάχαρη την ημέρα. Ακόμη, μπορούμε να μειώσουμε ή να αποφύγουμε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών, καφεΐνης και ζάχαρης. Όταν νιώθουμε την ανάγκη να ουρήσουμε, θα πρέπει να πηγαίνουμε. Πρέπει να φοράμε βαμβακερά εσώρουχα και να φροντίζουμε για τη σωστή προσωπική μας υγιεινή.


Ελεύθερη μετάφραση από: Πρωτότυπο άρθρο: https://nearsay.com/c/930912/156281/4-faq-about-utis-during-pregnancy Αναδημοσίευση άρθρου: https://www.greeceobgyn.com/4-faq-about-utis-during-pregnancy/

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Μια χαμηλή πυρετική κίνηση μπορεί να επισπεύσει την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης

A Mild Fever May Clear Infection Faster (medscape.com) Ίσως είναι καλύτερα να μην βιαστείτε να πάρετε ένα αντιπυρετικό για μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και να περιμένετε να υφεθεί μόν

Κορίτσια & νέες γυναίκες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο έλλειψης σιδήρου

Σχεδόν το 40% των κοριτσιών και των νέων γυναικών μπορεί να έχουν έλλειψη σιδήρου, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πολλών προβλημάτων υγείας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν

bottom of page