top of page
Αναζήτηση
Εικόνα συγγραφέαΓεώργιος Τούλιος

4 Συχνές Ερωτήσεις που απαντούν οι γυναικολόγοι

1 Φεβρουαρίου 2021



Η ετήσια επίσκεψη στον γυναικολόγο σας για το τσεκάπ προστατεύει την υγεία σας, προλαμβάνοντας αρκετές παθήσεις. Ο γιατρός σας μπορεί να διακρίνει και να διαγνώσει διάφορα προβλήματα, όπως ο κνησμός και οι επώδυνες κράμπες, καθώς και να συνταγογραφήσει τις αντίστοιχες θεραπείες για την αντιμετώπιση των. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στον γυναικολόγο μπορούν να απαντηθούν πολλές ερωτήσεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω, και έτσι να μάθετε νέα πράγματα σχετικά με σημαντικά γυναικολογικά θέματα.


Τι ερωτήσεις μπορείτε να κάνετε σε έναν γυναικολόγο;


  • Τι μας δείχνει το test ΠΑΠ και οι καλλιέργειες για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ);


Ένα test ΠΑΠ περιλαμβάνει την λήψη ενός επιχρίσματος κυττάρων από τον τράχηλο για εργαστηριακή ανάλυση. Το δείγμα εξετάζεται για δείκτες HPV, καρκίνου και άλλες αιτίες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια γενική εξέταση ούρων για την ανίχνευση ΣΜΝ. Ο γυναικολόγος μπορεί επίσης να ζητήσει εξετάσεις αίματος για να ελέγξει για άλλες λοιμώδεις ασθένειες, για παράδειγμα για τον ιό HIV, που προκαλεί το AIDS.


  • Πρέπει να σας προκαλεί ανησυχία μια περίεργη οσμή και μία ασυνήθιστη κολπική έκκριση;


Ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε παρατηρήσει αλλαγή στην κολπική οσμή ή αν παρατηρήσατε κάποια περίεργη κολπική έκκριση. Ρωτήστε το γιατρό σας τι θα μπορούσαν να σημαίνουν αυτές οι αλλαγές. Μια οσμή σαν αμμωνία, για παράδειγμα, θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα βακτηριακής κολπίτιδας. Η τριχομονάδα, που μπορεί να προκαλέσει κολπίτιδα, χαρακτηρίζεται συχνά από μια οσμή ιχθύος. Το χρώμα, η σύσταση και η υφή της έκκρισης μπορεί να αλλάξει ανάλογα με το αν μια γυναίκα βρίσκεται σε διαφορετική ορμονική ή ψυχολογική κατάσταση, όπως όταν είναι σε ωορρηξία ή βρίσκεται υπό πίεση ή είναι άρρωστη ή κατά την σεξουαλική επαφή. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μπορείτε να περιγράψετε τα συμπτώματα στον γυναικολόγο σας για περισσότερες πληροφορίες.


  • Τι επιλογές αντισύλληψης υπάρχουν;

Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι τρόποι αντισύλληψης. Με βάση τον τρόπο ζωής και την υγεία σας, ένας γυναικολόγος μπορεί να συστήσει τη λήψη των αντισυλληπτικών χαπιών ή ενέσεων για τον έλεγχο της ωορρηξίας. Θα μπορούσε, επίσης, να προταθεί η χρήση προφυλακτικού ή κάποιας άλλης μεθόδου αποτροπής του σπέρματος να γονιμοποιήσει το ωάριο.


  • Πώς να προλάβετε πιθανές ουρολοιμώξεις ή/και μυκητιάσεις;


Τα βακτήρια που φτάνουν στα νεφρά, την ουροδόχο κύστη, την ουρήθρα ή τους ουρητήρες μπορεί να οδηγήσουν σε λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Ενημερώστε τον γιατρό σας αν αισθάνεστε πόνο ή δυσκολία στην ούρηση. Η θεραπεία εκλογής για μία ουρολοίμωξη είναι η αντίστοιχη αντιβίωση. Καλό είναι να ρωτήσετε τον γιατρό σας και για άλλα προληπτικά μέτρα. Ο γιατρός θα σας συστήσει καλή προσωπική υγιεινή πριν και μετά από την σεξουαλική επαφή και τον σωστό τρόπο περιποίησης της περιοχής για να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα εμφάνισης βακτηρίων στον κόλπο.

Μια μυκητίαση χαρακτηρίζεται από κνησμό στον κόλπο, κολπική έκκριση τύπου κομμένου γάλατος και πόνου κατά την ούρηση. Ενημερώστε τον γιατρό σας αν λαμβάνετε κάποια φάρμακα, καθώς ορισμένα φάρμακα, όπως κάποια αντιβιοτικά μπορούν να βοηθήσουν την ανάπτυξη μυκήτων. Ακόμα και τα ενδύματα που συγκρατούν υγρασία και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνεύσει ελεύθερα, ειδικά στην γεννητική περιοχή μπορεί επίσης να προκαλέσει ή να επιδεινώσει τις μυκητιάσεις.


Ελεύθερη μετάφραση από εδώ

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Comments


bottom of page