top of page
Αναζήτηση

Τεχνικές χαλάρωσης για εγκύους

Έγινε ενημέρωση: 14 Δεκ 2020

Αν δεν έχετε εφαρμόσει ποτέ πριν κάποια τεχνική χαλάρωσης, η εγκυμοσύνη είναι η ιδανική περίοδος για να ξεκινήσετε. Το να μάθετε πως να χαλαρώνετε θα σας βοηθήσει να παραμείνετε υγιής κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και να ανταπεξέλθετε στον τοκετό.


Η εγκυμοσύνη είναι μία υπέροχη περίοδος για να μάθετε πως να βρίσκετε χρόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας για χαλάρωση. Μάθετε να βάζετε προτεραιότητες στα θέματα που οφείλετε να διεκπεραιώσετε. Τι πρέπει να γίνει σήμερα; Τι μπορεί να περιμένει μέχρι αύριο; Τι δε χρειάζεται να γίνει καθόλου; Μάθετε να λέτε "όχι" όταν κάποιοι σας ζητούν να κάνετε πράγματα που θα σας πιέσουν. Φροντίστε να διαθέτετε χρόνο για τον εαυτό σας κάθε μέρα, καθώς και χρόνο που θα περνάτε με τον σύντροφό σας.


10 βήματα για την ανακούφιση από το άγχος


Υπολογίστε πως στο εξής θα αφιερώνετε ένα εικοσάλεπτο την ημέρα για να ανακαλύψετε τη διαφορά μεταξύ των μυών που είναι τεταμένοι και αυτών που είναι χαλαρωμένοι.


  1. Βάλτε το τηλέφωνο στο αθόρυβο, χαμηλώστε τα φώτα και καθίστε σε μια άνετη καρέκλα ή ξαπλώστε στο πλάι με ένα μαξιλάρι κάτω απ' την κοιλιά σας.

  2. Αφήστε τον εαυτό σας να χαλαρώσει για λίγα λεπτά και προσπαθήστε να ηρεμήσετε.

  3. Τεντώστε τα δάκτυλα των ποδιών σας και έπειτα χαλαρώστε τα αργά, κουνώντας τα ελαφρώς και ρυθμικά.

  4. Σφίξτε τα γόνατά σας και τους μηρούς σας για μερικά δευτερόλεπτα και χαλαρώστε, αφήνοντας τους μηρούς σας να πέσουν στο πλάι αργά.

  5. Σφίξτε απαλά τους κοιλιακούς σας μυς και μετά χαλαρώστε τους απαλά.

  6. Σφίξτε τα χέρια σας σε γροθιές, κρατήστε τα για λίγο έτσι και μετά αφήστε τα δάκτυλά σας ν' ανοίξουν απαλά.

  7. Σηκώστε τους ώμους σας προς τα αυτιά σας και αφήστε τους να πέσουν. Πρέπει να τους νιώθετε χαλαρούς και ευλύγιστους.

  8. Ζαρώστε όλους τους μυς του προσώπου σας. Χαλαρώστε τώρα, ώστε να μην υπάρχει καμιά έκφραση στο πρόσωπό σας. Θα πρέπει να κάνετε το στόμα σας πολύ χαλαρό- ίσως και να είναι ελαφρώς ανοιχτό.

  9. Αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει για λίγα λεπτά αυτή την αίσθηση χαλάρωσης. Τώρα το μωρό σας θα απολαμβάνει περισσότερο οξυγόνο καθώς η αναπνοή σας είναι βαθιά και το σώμα σας ήρεμο.

  10. Όταν είστε πια έτοιμη, χασμουρηθείτε, τεντωθείτε, σηκωθείτε αργά αργά και συνεχίστε με τις υποχρεώσεις σας.

Βιβλιογραφία: Η ΒΙΒΛΟΣ της ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ, 4η έκδοση, Νοέμβριος 2018

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Μια χαμηλή πυρετική κίνηση μπορεί να επισπεύσει την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης

A Mild Fever May Clear Infection Faster (medscape.com) Ίσως είναι καλύτερα να μην βιαστείτε να πάρετε ένα αντιπυρετικό για μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος και να περιμένετε να υφεθεί μόν

Κορίτσια & νέες γυναίκες διατρέχουν υψηλό κίνδυνο έλλειψης σιδήρου

Σχεδόν το 40% των κοριτσιών και των νέων γυναικών μπορεί να έχουν έλλειψη σιδήρου, η οποία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πολλών προβλημάτων υγείας, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν

bottom of page